Fallen Angel - Prologue

 

Jag drog den svarta skinnväskan över axeln, lyfte upp den sista kartongen och knuffade upp dörren med hjälp av mitt knä. Mitt rum stod tomt och ekade efter varje steg jag tog, ett rum som var så mycket mer än ett rum. Jag hade spenderat 15 år i det här rummet så det är inte det enklaste valet jag gjort.

Att flytta alltså.

Mamma stod nere i hallen och log tröstande emot mig när jag med en djup suck klev ner för det sista trappsteget och tittade mig runt om i huset. Efter två år av ständigt bråkande hade pappa lämnat oss för någon uppblåst modell i U.S.A och varken jag eller mamma hade pengar nog att bo kvar.  Vi hade letat efter ett passande hus i månader när mammas syster, Cathrine, ringde och berättade om ett hus borta i Bradford. Lyckligtvis nog var det inte så långt bort ifrån där vi bodde men jag var ändå tvungen att byta skola och med det, umgänge och vanor. Jag gick efter mamma ut ur huset och bort mot flyttbilen som otåligt stod med motorn igång och väntade på de sista kartongerna. Vi hjälptes åt att fösa in kartongen jag bar på innan vi gick bort mot mammas egna Range Rover, en bil hon var enormt stolt över. Jag tittade upp emot det vita huset som stod tomt framför oss. Jag kände ångesten komma krypandes när mamma smällde igen bildörren och drog skakigt efter andan medan jag vände mig om för att små springa till rätt sida av bilen. Flyttbilen lämnade vår trygga gata och körde ut på motorvägen innan den var ur vår syn. ” Are you ready?” frågade mamma trevande och la vänligt en hand på mitt ben när jag satte fast bältet. Jag nickade sammanbitet med en sista blick mot huset innan vi körde ut från infarten och åkte åt samma riktning som flyttbilen..                                                                                                                                                 

”Honey, we´re here” mumlade mamma glatt och kikade över på min sovande figur, åtminstone sov jag för några sekunder sen. Jag gäspade sömndrucket och sträckte på benen innan jag knäppte upp bilbältet och klev ur bilen. Mamma var redan på väg upp mot huset för att låsa upp dörren till flyttgubbarna och för att själv kunna gå in och se till så att allt stod till rätta. Jag gick bort emot flyttbilen och fick ta emot en lättare kartong av Thomas, som också var mammas kompis. På så sätt hade vi fått priset att bli billigare än vad det hade varit i vanliga fall. ”here you go, love” skrattade han lätt och klappade mig retsamt på huvudet innan han försvann in i lastbilen igen. Jag flinade mot baksidan av hans arbetardräkt och vände mig om för att gå bort mot huset. Resten gick så fort, det tog inte mer än en halvtimma innan alla kartonger stod runt omkring i huset och den stora flyttbilen hade åkt sin väg. Jag gav mamma ett trött leende, satte in mina hörlurar med ”Fix you” rullandes i, och tog upp en kartong för att bära den i riktningen som mitt rum skulle ligga i.  Mitt nya rum var nästan lika stort som mitt förra, med speglar längs de tre garderoberna och ett nytt skrivbord som kommit hit förra veckan. Jag släppte ner kartongen med en duns och tittade in i spegeln. Mitt mörka hår satt uppe i en slarvig knut på huvudet och mina mysbyxor hängde långt ner på mina höfter. Något som mamma inte alls var särskilt förtjust i. Min gråa hoodie fick åka på i morse eftersom det skulle vara kallt under dagen och vi skulle spendera en hel dag med att lyfta kartonger. Jag stängde smidigt dörren bakom mig när de fyra viktigaste kartongerna var placerade på mitt golv och gick över till min säng för att bädda i ordning. Jag föste undan sängkläderna när allt var klart och kröp ner under det vita duntäcket som slöt sig svalt över min varma kropp.  Jag tog upp min iphone och kisade lätt emot det starka ljuset innan jag hittade rätt och lyckades sänka ljusstyrkan. En påminnelse dök upp på skärmen och fick en orolig klump att bilda sig i magen..  I morgon var det första dagen på den nya skolan, och jag var allt annat än lugn över det..

 


 

Tada! *bugar och niger*

Jag åker till Norge nu under veckan, och förhoppningsvis kommer jag kunna fixa så att ett par kapitel blir tidsinställda..

Men tills dess, kommentera på!!

Woop or poop ? ;-) 

 



Jättebra! Mera :D

2013-03-09 // 01:11:29

Va? Måste jag vänta, jag vill ju ha mera nuuuu! xx

2013-03-09 // 12:10:04

MEEEEERAAA :DDDD xx

2013-03-09 // 14:10:29

Kommentera här (:

Namn:
Kom ihåg mig? (:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback