Fallen Angel - Chapter One

 

 

Jag drog handen igenom mitt bruna hår och letade febrilt efter ett hårband i hansfacket. När mamma upptäckte mitt desperata letande räckte hon smidigt över ett hårband som jag tog emot. Med skickliga fingrar gjorde jag snabbt en fläta och lät den hänga över ena axeln.

”Ready for your first day honey?” frågade mamma snällt när vi stannat upp utanför skolans område. Jag svalde ljudlöst och skakade trött på huvudet, nej jag var inte redo. Jag hade helst stannat hemma och tittat igenom alla mina ”friends” avsnitt. Med ett högt stön såg jag hur eleverna började strömma in igenom portarna och ryckte snabbt åt mig min väska för att följa med i strömmen. Jag tog ett skutt-steg upp för de två sista trappstegen innan jag tittade mig runt omkring i den enorma byggnaden. En stor skylt med texten ”Principal” skrivet i en krokig stil visade mig vart jag skulle gå för att finna rektorns kontor. Jag följde den långa korridoren innan jag stannade upp och lät handen slå emot  trädörren. Dörren gled upp sekunden senare med en kort och knubbig man bakom sig.

”Oh, Keelay Caverlyn?” frågade han sömndrucket och slog sig ner på sin sida av katedern.  Ett tyst fniss for ur min mun när han uttalade mitt namn på helt fel sätt och satte mig försiktigt på stolen mitt emot honom. ”No, it´s Keely Ceverlyn” flinade jag. Han tittade skeptiskt upp ifrån sina papper, gav mig ett svagt leende och fortsatte med det han höll på med.Ca 25 minuter senare lämnade jag rektorn, vid namn Mr.Henry, med famnen full av informationspapper,schema och andra liknande saker. Med en tung suck stannade jag upp för att ta en titt på kartan över skolans area. Mitt skåp låg på andra våningen i någon korridor åt höger. Jag ökade på stegen en aning och skyndade mig förbi elever i alla klasser som stod vid sina egna skåp för att göra sig iordning för en ny skoldag.  Det dröjde inte länge innan alla korridorerna stod tomma och jag stod ensam kvar, förvirrad och irriterad.”Fuck this shit” stönade jag tröttsamt när jag passerat samma klassrum tre gången utan att hitta till trapporna.  ”Uhm, do you need any help?” frågade plötsligt en ljus stämma ifrån andra sidan korridoren. Jag tittade bort emot flickan som kom gåendes emot mig och gav henne en nickning. ”I´m supposed to have Math right now, but i can´t find the stairs to my locker and stuff..” suckade jag. Hon gav mig ett sött leende och började gå bredvid mig till hållet där trapporna skulle befinna sig. ”I´m Moalinn, but my friends call me Ali. Oh, we´re here!” avbröt hon sig själv med och nickade emot en hel länga med mörkgröna skåp. Jag märkte inte ens att vi gick upp för en trappa..                                                                                                                                                                         

Moalinn vred upp mitt olåsta skåp och visade mig den vita kalla ytan som fanns inuti. Jag la snabbt in schemat och alla papper jag hade innan jag började rota i min svarta väska efter låset mamma köpt. När jag hittade det låste jag snabbt skåpet innan jag skyndade mig efter Moalinn , som lustigt nog också skulle ha matte.

 

~

”holy poop, did you see Mr.Stone´s face when we walked in?” utbrast Moalinn när vi var på väg till matsalen senare den dagen. Jag nickade samtidigt som ett högt skratt for ur mina läppar när hans min kom upp framför mig.”time to meet my friends. But I warn you, they can be a bit.. weird” flinade hon plötsligt och drog mig förbi matkön och bort mot ett bord längre bort. En av tjejerna tittade nyfiket upp på mig med sina blåa ögon och drog bort en ljusbrun slinga som hittade sin plats bakom örat igen. ”Who´s this Ali?” frågade hon snällt och tittade på Moalinn och sedan på mig igen. ”This is Keely. She´s new and very very nice” skrattade Moalinn och satte sig vid en tom stol bredvid en blond kille. ”I´m Niall” log han sött och förvånade mig med sin irländska stämma. Han fortsatte med att presentera personerna runt omkring bordet. ”This is Liam, Anna,Lovisa and yeah, Ali” skrattade han och nickade emot personerna som satt runt bordet. Lovisa tittade glatt mot mig innan hon mumlade något till Anna som nickade instämmande. ”Did i miss something?” flinade jag nervöst och smattrade med fingrarna emot bordet. ”Sorry, we just said that you were cute” flinade Anna och log emot mig. Jag vände generad bort blicken och kände den lilla djävulska rodnaden krypa fram över mina bleka kinder. ”Aw She´s blushing. I like her even more now” skrockade killen som jag minns hette Liam och tittade på mig. Jag fnös till och satte händerna för mina kinder medan ett stort leende spred sig över mina läppar. Lovisa tittade med drömmande ögon på Liam innan Anna avbröt henne med att peta henne i sidan.

”I´m sorry gurlieees, but we need to go” sa Niall och drog ut på ”e:et”. Jag nickade och såg på när de två killarna tog sina matbrickor och ställde sig upp. Niall lutade sig ner emot Moalinn och gav henne en snabb puss innan de gick. Jag ursäktade mig ifrån bordet och gick bort till maten för att äcklat grimasera åt den vidriga korven som flöt omkring i något som skulle föreställa spad. ”Why? It´s tasty” Jag hoppade skrämt till när Anna hade smugit sig upp vid min sida och förmodligen lagt märke till min äcklade min. ”I´m not a big fan of meat” flinade jag och gick tillbaka till bordet igen. Lovisa log brett emot mig och fortsatte sedan sin diskussion om något som verkade intressant med Moalinn.

”Bye guys!” hojtade jag trött när jag stängde skåpet och vinkade lätt till Moalinn,Lovisa och Anna som stod en bit bort och pratade. De vinkade tillbaka och jag vände mig om för att gå ner mot skolportarna. Vårvädret och värmen slog emot mig när jag klev ut på skolgården och fick mig att knäppa upp min vår jacka. Med ett litet leende skymtade jag mammas svarta Range Rover vid trottoarkanten och små sprang fram bildörren. Mamma tittade chockat upp ifrån sin iphone och log emot mig när hon insåg att det var jag. ”How was your first day?” flinade hon lömskt och backade ut på den större vägen.”Good, i met a cute girl named Moalinn, and her friends. Liam,Lovisa,Anna and.. Ni,uhm.. Niall” skrattade jag och lutade mig tillbaka i sätet. Ännu en dag avklarad, bara ett helt liv kvar..                                                                                                                                                                     

 

 

 


What do you say? 

Om det är stavfel, fel formulerade meningar osv så ber jag om ursäkt. Jag är ung och lär mig fortfarande, mawhaha, så skriv mer än gärna om det är något som har blivit fel. Eftersom att det är lättare för mig att bli bättre! 

Kom igen, ös på med kommentarer nudåå ;) x



Jättebra!! Mera :D
Kommer Zayn, Louis och Harry oxå vara med? :)

2013-03-11 // 11:08:40
» Jenny

Wihoooo :D Mer nu kvinna!

2013-03-11 // 19:31:23

MEEEEERAAAA ÄLSKAR :DDDDxx

2013-03-11 // 21:35:43
» GABBI

MEEEEEEEEEEEEEEER

2013-03-12 // 17:07:05

Jag hittade precis din novell och har alltså börjat från start. Kul att mitt namn är med i novellen (Lovisa), hoppas att hon är snäll ;)

2013-06-22 // 17:55:02

Kommentera här (:

Namn:
Kom ihåg mig? (:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback