Fallen Angel - Chapter 9

 

 

 

Zayn´s point of view

 

När jag insåg vad jag hade gjort stannade jag chockat upp I mina egna rörelser och såg förvånat på hur hon skakigt drog handen över sitt skadade område och fångade upp en stor del av mascaran som hade spritt sig över hennes kinder. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Mitt inre hade tagit över, och det var inte första gången. Jag drog frustrerat en hand igenom mitt hår och tog ett steg fram emot hennes taniga kropp. Hon gjorde sig så liten som möjligt medan hon sjönk ner på asfalten med benen uppdragna till brösten. Jag kände mig med ens dålig till mods, något jag alldrig hade upplevt förut. Hon kan ju knappast gå hem såhär. Jag ignorerade hennes kvidande protester när jag tog henne I mina armar och bar in henne I bilen igen. Hon spärrade skrämt upp ögon och kurade ihop sig längre in I sätet, om det ens var möjligt, medan jag satte mig tillrätta och försökte väcka liv I mig själv. Har vi tur så är det inga poliser ute just nu.. Jag smällde igen dörren och körde snabbt bort ifrån Keelys hus, I riktning mot lägenheten som jag visste att Liam ägde. Det tog inte särskilt lång tid innan jag stannade vid trottoaren och gick runt för att ringa på porten. Jag letade reda på Liam I raden med namn på sidan och höll in knappen så att signalerna gick.

Liam Payne”

I need your help. Come down” Jag släppte knappen och samtalet bröts. Fotsteg ekade inne I trapphuset och sekunden senare stod en trött Liam I dörröppningen. Det såg ut som om han samlade mod till sig innan han öppnade dörren och stirrade på mig.

What do you want,Zayn?” Hans röst var stark och irriterad medan han kikade runt omkring sig.

Not me, Keely”. Han reagerade på hennes namn och jag såg klart och tydligt oron I hans ögon. Min kropp spände sig lite med tanke på att jag skulle lämna henne till honom, så sårbar och oskyldig. Vad fan pratar jag om. Jag vill inte ha med tjejen att göra. Inte för stunden I alla fall. Jag fortsatte att intala mig själv det medan jag vände mig om och öppnade bildörren. Keely tittade skrämt upp emot mig och snyftade ljudligt till när hon insåg vart vi var. Liam rusade förbi mig när han fick syn på Keely och kastade beskyddande armarna runt hennes skakiga kropp.

Oh babe, let´s take you upstairs” Hon nickade gråtande och reste sig upp på sina enorma klackar och stapplade in I lägenheten med Liams hjälp. Utan att ge mig en enda blick, fast, varför skulle hon?

Jag tog upp ett cigarettpaket ur fickan och tände snabbt på en cigarett innan jag förde den emot läpparna. Lugnet spred sig inom mig och jag drog in ett bar djupa bloss innan jag slängde iväg den.

What did you do to her?!” fräste Liam när portdörren stängts bakom oss.

I kissed her” sa jag och ryckte lätt på axlarna.

Yeah and i´m God. I don´t think she would be that broken because of a kiss”

She wanted me to stop and then I slapped her, twice” flinade jag och sparkade undan cigaretten som fortfarande låg och glödde.

YOU WHAT?!” utbrast Liam och tog ett hotande kliv emot mig.

I think you heard me” fräste jag surt och stirrade på honom. Han ryggade lätt tillbaka av min blick och redan då visste vi båda att jag var överlägsen.

If you come near Keely again, I swear to God that I wi..” Jag avbröt honom.

Try to stop me Liyum” Jag uttalade hans namn med ett löjligt gullande och hoppade in I bilen innan jag smällde igen dörren. Liam stod målöst kvar på trottoaren. Jag kikade I backspegeln medan jag körde där ifrån och såg hur han snabbt skyndade sig in I lägenheten igen. Jag antar att jag får ta kontakt med Keely igen på tisdag efter skolan. Jag antar att hon inte kommer I morgon..

 

Liam´s point of view

 

Jag hatar honom.

Jag hatar honom.

Jag hatar honom.

Jag hatar honom.

Jag hatar honom.

Jag rusade upp för trapporna och skyndade mig in I vardagsrummet där Keely satt ihop krupen I min soffa, skakandes. Hennes ömtåliga kropp skakade vid min beröring och jag kurade snabbt ner mig bredvid henne I soffan.

My dear Keely. I will fucking kick his ass next time. I´m so sorry, this shouldn´t be happening” viskade jag tröstande och drog gång på gång handen över hennes rygg. Hon snyftade ljudligt till och höll handen för hennes kindben.

Come on babe, let´s fix your face” mumlade jag och tog försiktigt tag I henne. Med ena armen under hennes knäveck och med den andra vilandes vid hennes rygg så lyfte jag upp henne och bar bort henne emot badrummet.Hon tog ett par djupa andetag och försökte få bort mascaran när jag letade efter min första-hjälpen låda. Jag ska tacka mamma senare för att hon tvingade mig att ta med mig ett par sådana. Jag tog fram ett par våtservetter och satte mig på huk framför Keely. Så att vi hamnade I samma höjd.

This may hurt a bit” varnade jag snabbt innan jag duttade servetten emot hennes kind. Hon kved till och bet tag I sin läpp för att inte rycka till. Ett lila/rött märke började träda fram under hennes öga och jag kände ilskan sprida sig inom mig som om den brann. Zayn har ju helt klart problem. Man slår inte en tjej, särskilt inte en oskyldig tjej som Keely.

 

Thank you Liam” viskade Keely när hon senare samma kväll låg nerstoppad I min soffa. Jag hade hämtat ett duntäcke ifrån garderoben och lagt det över henne, tillsammans med massvis av filtar.

You okay now? And you know where my bedroom is, so just scream or something and I will come” Keely började fnittra försiktigt och när jag insåg hur meningen lät så spred sig en lätt rodnan över mina kinder.

Oh shut it you” skrattade jag och gav henne en menande blick.

That´s something you´re gonna o say to Lovisa. Not to me” Jag vände mig chockat om och kände hur min puls ökade till max. Jag stirrade på henne ett tag innan jag började skratta, en aning nervöst.

What?” flinade hon segrande och tittade på mig med höjda ögonbryn.

Who knows, maybe I will” Och med dom orden sagda så vände jag mig om med ett flin och gick bort emot mitt sovrum. Jag ska försöka ta tag I mina egna känslor och fråga ut Lovisa på en dejt, jag behöver bara samla tillräckligt mycket mod först. Vad händer om hon ber mig att dunsta? Hon kanske inte alls känner på samma sätt, jag kanske förstör vår vänskap helt. Och då går förmodligen tjejerna över på Lovisas sida. Och Niall skulle förmodligen hänga med Moalinn. Tänk om jag blir helt ensam?! Jag kanske inte ska fråga ut henne ändå. Okey Liam lugna dig..

Jag vände mig om på mage och grävde ner huvudet I kudden. Men fick snabbt ta upp det igen när det blev jobbigt att andas.

  

( tre dagar senare, 2013-06-10. Måndag)

Jag vaknade upp I ren panik och drog nervöst händerna längs min stubbiga käke. Det var bara en dröm Liam, bara en dröm. Intalade mitt inre mig. Jag knuffade bort täcket som blivit alldeles för varmt och klev upp ur sängen. Klockan var nästan halv sju så det var lagom för mig att gå upp ändå. Jag passerade vardagsrummet och såg Keely ligga utslagen på soffan. Stackarn måste ju vara slutkörd. Mitt muntra morgonhumör brukade förvåna de flesta, även mig ibland. Då jag inte hade några problem med att gå upp tidigt. Jag fyllde vattenkokaren med vatten och lät den värmas medan jag, hummandes på Let her go, tog fram två brödskivor och pålägg. När frukosten var uppäten, mina kläder var på och mitt hår var fixar så gick jag bort till Keely och knuffade försiktigt på hennes axel. Det lila röda märket hade blivit ilsknare och spritt sig över en större del.

I´m going now, I just want you to lock the door when i´ve left” mumlade jag lågt och strök henne försiktigt över kinden. Det var konstigt att jag kunde känna en sådan syster-relation till Keely efter en sådan kort tid. Hon föjde mig sömning till dörren och låste den efter mig när jag stod ute I trapphuset. Med ett svagt leende så vände jag på klacken och begav mig till skolan.


Lite händelserikt utfyllnadskapitel! Vad tycker ni? Vänta er en hel del drama nu framöver ;) Våran egna Harry Styles kommer snart in i bilden, och han ställer till en hel del problem må ni tro..

Som svar på din fråga Ellinor, Japp, jag har läst Dark. (:  

8 Kommentarer till nästa! x

 

 



Ohhhhh gud, kan knappt vänta! Shiiiiiit alltså. OMGOMGOMG! xx

2013-03-25 // 23:12:00

Jättebra :D meeera :D

2013-03-25 // 23:12:55
» Anna

asså jag hinner ju inte läsa innan du uppdaterat kvennaaa!! Men skiiiiitbraaa!!!!

2013-03-26 // 00:16:31
» Hanna

As bra!

2013-03-26 // 06:54:31

ÄLSKAR! :Dxx

2013-03-26 // 07:27:05
» Ida

Meeeeeeeerrrrrr

2013-03-26 // 20:42:45
» Jenny

OMFG EMILIA, DU ÄR MIN GUD.

2013-03-26 // 21:12:05
» Sofia

Meeera, vem är din favortit i one direction?

2013-03-26 // 21:24:57

Kommentera här (:

Namn:
Kom ihåg mig? (:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback