Fallen Angel - Chapter 11

Keely´s point of view

 

Jag fyllde vattenkokaren med vatten och hoppade upp på diskbänken i väntan på att vattnet skulle bli klart. Min kind värkte fortfarande men var helt klart på bättringsvägen. Några minuter senare spred sig ett välbekant plingande och jag drog ur kontakten ur väggen och sträckte mig efter en kopp. Jag hällde upp det rykande vattnet och fyllde på med de vanliga grejorna för att få ett perfekt te. Honung, mjölk och en tepåse.

Mina händer darrade fortfarande lite ifrån händelserna med Zayn medan jag styrde stegen mot vardagsrummet och slog mig ner i soffan. Jag skulle precis föra upp koppen till läpparna när en nyckel vreds om i låset och dörren öppnades. Hela min kropp spändes, men vid ljudet av Liams röst kunde jag slappna av och fortsätta med mitt.

Hiya” visslade han glatt och slängde av sig väskan. Jag skrattade smått och höjde ögonbrynen när han gick omkring med ett fånigt stort leende på läpparna.

Why are you smiling like a weirdo?” flinade jag och tittade på honom.

I asked Lovisa out on a date” sa han stolt och lät det redan breda leendet sprida sig ända upp emot öronen.

NO FUCKING WAY OH MY GOD I`M SO HAPPY FOR YOU LIYYUM OH MY LITTLE BOY IS GROWING UP” tjöt jag hysteriskt och viftade med armarna. Liam tittade på mig med vida ögon innan han dunsade ner i soffan.

Okay.. you´re so weird. And it´s good that you´re feeling better” skrattade han nervöst och skakade lätt på huvudet.

Well, that´s who i am”

Yeah i´ve noticed” Jag drog förolämpat efter andan och gav honom en smäll över armen, på skoj.

 

Jag pratade med mamma och vi bestämde att det var bäst om jag kom hem istället. Efter mycket tjat och klagomål hade jag låtit Liam köra mig hem, endast för att han inte ville att jag skulle stöta på Zayn. Och för att vara ärlig, det ville jag inte heller. Mamma hade i stort sätt ingen aning om varför jag stannade hos Liam, vad Zayn hade gjort och varför jag var rädd för att gå utanför dörren. Men hon gick villigt med på att hämta upp mig utanför skolan samma tid som jag slutade. På så sätt skulle jag bara behöva korsa skolgården och veta att hon skulle kunna se mig hela tiden.

Good night” sa jag och la armarna om mamma i en mamma-dotter-kram. Hon besvarade kramen och strök mig lätt över ryggen innan hon lät mig springa upp till mitt rum. Jag stängde dörren och kände den jobbiga känslan i näsan, strax innan man ska nysa.

ahchooo!” Jag nös till och började sedan skratta åt mig själv, varför vet jag inte. Men det kändes skönt att kunna skratta. Jag klev smidigt ur mina mysbyxor och letade med den lediga handen efter en av de extra stora t-shirtar som jag brukade sova i. Tro mig, det finns inget skönare klädesplagg. Det var med en nöjd och trött suck som jag drog täcket över kroppen och lät mig själv falla in i en djup sömn där ingen kunde nå mig. Inte ens självaste Zayn Malik.

  

Zayn Malik´s point of view

11-06-13 Tisdag

Jag drog igen dörren bakom oss med en smäll och styrde stegen till min bil. Louis gick på min högra sida och Andrew på min vänstra, tillsammans med Ellinor. Keely hade , som jag trott, inte kommit till skolan i går. Så jag hoppades på att hon hade varit där idag. Själv så stannade jag bara över matten och engelskan..

Everyone knows what to do, right?” frågade jag samtidigt som jag öppnade bildörren åt mig själv. Alla tre nickade innan Louis hoppade in på passagerarsidan och bad mig att köra. Jag gav Andrew en snabb nick och satte mig ner i sätet för att starta igång motorn. Ellinor körde ut ifrån gränden först med Andrew vid sin sida och tillsammans lämnade dom gatan med ett svagt brummande. Jag väntade i några minuter innan jag snabbt lämnade vårt dunkla ställe och körde emot skolan, där Keely i vilken minut som helst skulle höra skolklockorna ringa.

Do you think she will listnen to you?” sa Louis och tog på sig sina svarta solglasögon. Jag gav honom ett snabbt och brett flin.

I know she will”. Och med den meningen sagd så körde vi i en lugn tystnad tills vi parkerade längs trottoaren.

good luck man”

Same to you” Jag klev ur bilen och väntade på att Louis skulle byta sida innan jag började gå längs skogskanten som omringade skolgården. Ett gasande avslöjade att Louis hade kört iväg och i samma runda så öppnades skolans glasdörrar och elever började strömma ut. Jag följde var och en med blicken innan jag fastnade vid en tjej som tittade sig omkring gång på gång. Samtidigt som hon försökte hålla utkik emot vägen. Jag små joggade tillbaka till trottoaren och tittade ner för backen för att se den välbekanta svarta bilen komma körandes. Som planerat körde den röda Volvon mitt ut i vägen, utan förare, och sladdade hej vilt. Mina händer for upp för att skydda mina öron när jag insåg att smällen snart skulle komma, och inte mycket senare ljöd en hög smäll som ekade runt om i kvarteret.

Oh god”

What happened?!”

Holy mother of god, what is happening?!”

did that car explode?!” Liknande kommentarer spred sig snabbt i luften och fler och fler människor samlades runt platsen för att se vad som stod på.
”MUM!” Jag vände mig om när jag så Keely rusa förbi mig och ut emot vägen. Polisbilen kom körandes ifrån andra hållet i följd av en ambulans vilket hindrade Keely ifrån att springa fram till sin mamma. Hennes bara ben glänste under de korta shortsen som hon bar.Jag såg Ellinor komma gåendes ur mängden av folk och la tröstande armarna om Keely när polismännen klev ur bilen. Eftersom att Ellinor var väl gömd under glasögonen och kepsen hon bar så kunde Keely inte känna igen henne. Ambulansmännen bar försiktigt upp Keelys mamma på en bår och vidare in i ambulansen. Mer orkade jag inte se. Jag vände mig om och körde ner händerna i fickorna medan jag gick åt samma håll som Louis skulle ha parkerat bilen.

Come on, drive” muttrade jag irriterat när han stirrade bort emot olycksplatsen.

Did you kill her?”

I don´t think so. And why the fuck should you care?!” fräste jag och smällde igen dörren.

Well, at least I can feel sorry for someone. And I do feel sorry for Keely,” Jag svarade inte utan väntade bara på att han skulle köra. Efter all kalabalik så ville jag bara hem, och jag skulle behöva pigga upp mig själv innan jag ska möta Ellinor och Keely.

~ 

 

I´ll be there in a minute”

Hurry up, she´s so broken and ugh, I don’t think I will make it any longer. Just hurry up for fucks sake” avslutade Ellinor innan hon la på.

Jag stoppade ner mobilen I fickan och parkerade bilen utanför Ellinors så kallade lägenhet. Jag joggade upp för trapporna och öppnade ljudlöst den bruna dörren. Ett par snyftningar hördes ifrån vardagsrummet och sedan Ellinors stämma som i desperation försökte trösta Keely. Jag ställde mig i dörröppningen med armarna i kors och tittade på synen framför mig. Keely satt med benen uppdragna till knäna i den ljusgråa soffan medan Ellinor satt på knä och hade armarna om hennes skakande kropp. Ellinor tittade upp och mötte min blick.

Keely, i´m just going to the toilet. I´ll be back soon” viskade hon snabbt innan hon försvann in i ett av rummen som låg längre in.

Jag gick sakta fram till soffan och satte mig bredvid henne. Till min förvåning så lutade hon sig emot mig och la ena armen om min rygg. Förmodligen så trodde hon att det var Ellinor som hade kommit tillbaka. Keely tittade försiktigt upp och mötte min blick och kastade sig skrämt bakåt. Det såg ut som hon samlade sig själv för att kunna fräsa åt mig, men sekunden senare så bröt hon ihop mitt framför mig. Jag kände mitt nackhår resa sig när hennes snyftningar blev högre och tårarna strömmade ner för hennes kinder. Trots att jag har varit med om det mesta, så finns det inget värre än när tjejer gråter. Inte ens för en tuffhudad hårding som mig. Jag visste inte vad jag skulle göra, för första gången på så länge så hade jag ingen aning. Situationen var helt oplanerad och jag satt där som ett fån. Medan tjejen jag ville skulle bli min satt framför mig och bröt ihop, på grund av mig.

Keely..” mumlade jag försiktigt och la osäkert en hand på hennes rygg. Hon tittade förstört upp emot mig och jag kände hur mitt hjärta började värka vid synen. Hennes kindben var fortfarande lite svullet och man såg tydligt den ljusblåa färgen under sminket. Det var ju inte såhär jag ville ha det, visserligen så får jag skylla mig själv. Men det var det enda alternativet som kom upp i mitt huvud när jag skulle få henne att prata med mig.

uhm..” Jag visste inte vad jag skulle säga. Istället la jag armarna om henne och väntade mig en avvisning. Men till min förvåning la hon armarna om mig och kröp in i min famn. Jag var helt stum, ännu en gång, stunden var helt oplanerad. Jag kände en värme sprida sig i min mage och hur ett svagt leende ville krypa upp på mina läppar. Men jag kunde inte, Zayn Malik, den mest otäcka killen i trakten, inte fan kan han le. Ellinor kom gåendes och tittade på oss med vida ögon och jag vinkade lätt åt henne och gav henne en ´du-kan-gå´ blick. Hon uppfattade hinten och lämnade lägenheten med ett tyst läte ifrån dörren när den gled igen.

Mitt i allt så ringde Keely´s mobiltelefon. Hon kastade sig upp ur min famn och rusade ut till hallen för att finna sin mobil.

Hello?!” hennes röst var så desperat, så.. sårbar. Vad håller jag på med? Sen när började jag bry mig om vad andra hade för känslor?! Jag skakade av mig medlidandet men kände hur det sakta sjönk tillbaka in i mig när tårarna började spruta och hon började nicka hysteriskt.

yeah i´m coming” Hon la ner telefonen i fickan och drog på sig den tunna jeansjackan hon bar. Men ett par snabba svep så hade hon knutit på sig sina converse och vände sig emot mig.

Uhm, they told me to come to the hospital. Thanks for.. the help” sa hon försiktigt och började backa emot dörren.

wait, i´ll drive you!”

What?” Va? Jag kör dig? Skärp dig Zayn!

Uh yeah. I´m going in those directions anyway..” muttrade jag fram och gick förbi henne med en blick som var iskall. Flickan måste ju bli förvirrad till döds. Men som sagt.. Varför skulle jag helt plötsligt bry mig?

 


Som ni kanske inte vet, så bor jag på ett vandrarhem just nu.. Anyways, vårt internett är slut och vi får nytt först på söndag >.< Så vänta er inget kapitel i morgon! Anledningen till att det inte blev någon bild idag heller..

Vad tycker ni? Floop or poop? 

8 kommentarer till nästa! x

 

 



ÄLSKAR! :D xx

2013-03-29 // 21:08:44
» Jenny

WOOPPIDOOOO :D

2013-03-29 // 22:40:58
» Kajsa

Detta är sååå gaaalet bra!

2013-03-29 // 23:34:30
» Hanna

Still the best!

2013-03-29 // 23:45:21
» Ida

Mmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeerrrrrr

2013-03-30 // 00:39:39

Jättebra! :D mera

2013-03-30 // 11:54:53
» Sofia

Gryyyymt

2013-03-30 // 14:09:24

Hel grymt! xx

2013-03-30 // 22:45:31

oh harre gud så sjukt bra!

2013-03-31 // 12:43:11

Kommentera här (:

Namn:
Kom ihåg mig? (:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback